Video

Zijspancrosser Etienne Bax kan zondag wereldkampioen worden: 'Dat wordt een knalfeest in Bergeijk'

9 september 2015 om 18:13
nl
Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Etienne Bax uit Bergeijk rook al zo vaak de wereldtitel in het zijspancross, maar zondag is het dan eindelijk zover. Als er niks misgaat natuurlijk. "Ik vrees elke dag een technische fout, maar het mag echt niet meer mislukken nu."
Geschreven door

Vroeger was Etienne Bax dakdekker, maar nu leeft hij voor zijn sport. Elke dag is hij te vinden bij zijn zijspan, sleutelen, details in orde maken. Dit jaar lijkt dat te lonen: met nog twee races te gaan staat Etienne Bax, samen met zijn bakkenist Kaspars Stupelis, bovenaan in het wereldkampioenschap, met 67 punten voorsprong op zijn Franse concurrent Valentin Giraud.
TwijfelsDus kan het zondag tijdens de voorlaatste wereldbekerwedstrijd in Saint Jean d'Angély eigenlijk niet meer fout gaan, beseft ook Etienne Bax. "We hoeven niet te winnen komend weekend, hoeven niet eens tweede of derde te worden. We moeten gewoon de finish halen en dan moet het lukken."
Maar het is niet dat Bax volkomen ontspannen deze week uitzit. Integendeel, hij sleutelt totdat hij geen onderdeel van zijn zijspan meer kan zien. "We zijn het hele jaar nog niet uitgevallen, maar toch twijfel je de hele tijd. Hebben we wel alles op orde?"
HuldigingMocht Bax kampioen worden, dan staat maandag Bergeijk op zijn kop tijdens een heuse huldiging. "Dan komt er een dj, een optreden, een huldiging. Misschien ga ik wel op de schouders. Het zou mooi zijn, maar we zijn er nog niet. Eerst maar eens gas geven zondag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.