Ouders doodgereden peutertje in Meijel opnieuw oog in oog met automobilist: 'Tweede keer is erger'

9 september 2015 om 22:14
nl
De ene dag gaat het iets beter dan de andere dag, maar het leven van de ouders van het meisje dat in 2013 in Meijel werd doodgereden zal nooit meer hetzelfde zijn. Zij stonden woensdag opnieuw oog in oog met de man die hun dit leed toebracht.
Geschreven door

De Poolse man reed niet alleen hun 2-jarige dochter dood, maar ook de opa en oma van het meisje. Tijdens het hoger beroep woensdag in Den Bosch zei hij 'sorry' tegen de ouders van het peutertje, Moniek Hanssen en Erik Derijks uit Heesch.
Zij zaten vanwege het hoger beroep voor de tweede keer in de rechtszaal met de man die hun dochter doodreed. "Eigenlijk is dit geen twee keer te doen. Ik vond het deze keer erger dan de vorige keer. Nu wist ik hoe het is en wat ik kon verwachten", vertelde de geëmotioneerde moeder, wier lichaam vol met spanning zat.
Macht over het stuur verlorenBij het ongeluk in 2013 verloor de Poolse automobilist de macht over het stuur in een bocht, vloog door een hekwerk en belandde zo op het fietspad. Daar reden op dat moment de opa en oma met het kleine meisje uit Heesch. Vermoedelijk reed de Pool veel te hard.
De Pool bood nooit zijn excuses aan - tot woensdag. Hij wendde zich naar de ouders en zei dat het hem speet. Hij vertelde ook dat hij weet hoe het is om een kind te verliezen. Zijn dochter overleed namelijk drie maanden geleden.
'Het is wel laat'"Excuses moeten oprecht zijn. Het is nu meer dan twee jaar geleden en er zijn genoeg momenten geweest, zeker in het begin, dat hij dat had kunnen doen", zegt vader Erik Derijks. "Het is wel laat. Te laat, denk ik."
LEES OOK: Veroorzaker fataal ongeluk Meijel toont berouw: 'Ik weet wat het is om een kind te verliezen'
Woede in rechtszaalJustitie eiste woensdag een jaar cel en een rijontzegging van drie jaar. Dat is meer dan de straf die de rechter eerder aan de Poolse man oplegde. Toen kreeg de man alleen een taakstraf, tot woede van Derijks. Hij gooide toen uit frustratie een stoel door de rechtszaal.
"De eis ligt nu iets lager dan de vorige keer. Daar waren we ook van op de hoogste gesteld door de advocaat-generaal", legt de moeder uit. "Of het nu vijftien maanden is of twaalf maanden, het gaat uiteindelijk om de straf die eruit komt. Maar het komt nooit in de buurt van wat wij dagelijks moeten doormaken."
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=zI-ri41GtSA][YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=2glNu89FC-U]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.