Ook informatieavond in wijk Maliskamp over plek asielzoekerscentrum in Den Bosch drukbezocht

10 september 2015 om 01:21 • Aangepast 21 november 2020 om 16:08
nl
Ongeveer 250 mensen bezochten woensdagavond de informatieavond over de vestiging van een asielzoekerscentrum (azc) op de locatie Coudewater in de wijk Maliskamp in Den Bosch.
Profielfoto van
Geschreven door

Coudewater is een van de drie mogelijke locaties waar de gemeente Den Bosch een asielzoekerscentrum wil vestigen. De andere twee plekken zijn het Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg en de oude honkbalvelden aan De Saren.
Niet meegewogen“Het leeft enorm onder omwonenden van de locatie Coudewater”, zegt Art Schilder, vicevoorzitter van de wijkraad Maliskamp. “We zeggen geen ‘nee’ tegen de komst van een azc. Alleen de voorgestelde keuze van de locatie zien wij niet zitten."
Het azc zou dan vlakbij een andere instelling komen. "In de directe omgeving zit al een ggz-locatie. We denken dat de adviescommissie dat gegeven niet bij de keuze heeft meegewogen. Onze bedenkingen maken we aan de adviescommissie en de gemeente kenbaar.”

Plek voor 600 tot 800 asielzoekersDe gemeente Den Bosch zoekt een plek waar 600 tot 800 asielzoekers kunnen worden opgevangen. De gemeente Den Bosch wil weten hoe omwonenden tegen de eventuele komst van een asielzoekerscentrum aankijken. Wat zijn in hun ogen voor- en nadelen van een bepaalde plek?
De speciaal in het leven geroepen adviesgroep die de gemeente informeert over de meest geschikte plek komt waarschijnlijk in oktober met dit advies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.