Video

Stroomstoring in deel van Breda opgelost, alle studenten NHTV naar huis

10 september 2015 om 13:23
nl
De stroomstoring die donderdagmorgen een deel van het oosten van het centrum van Breda trof, is opgelost. Dat zegt een woordvoerder van stroomleverancier Enexis. Wel hoeven de studenten van de NHTV niet terug naar school.
Geschreven door

Ongeveer 2500 klanten waren getroffen door de storing. Monteurs hebben bekeken wat er precies aan de hand was. De problemen werden veroorzaakt door een storing in een verdeelstation in Loopschansstraat. Enexis vermoedt dat de storing veroorzaakt is door graafschade.
NHTV geslotenHet station in de Loopschansstraat is met een omleiding weer voorzien van stroom. Enexis vermoedt dat de bekabeling aan de andere kant van het station op twee plekken beschadigd is. Toeristisch opleidingsinstituut NHTV blijft de hele dag gesloten als gevolg van de stroomstoring.
Eerder op de dag werd de inschatting gemaakt dat het lang zou duren voor de storing opgelost werd. Op basis van die verwachting zijn leerlingen naar huis gestuurd.
'Geen halve klassen'De schoolleiding wil niet dat er in de eerste week van het schooljaar les gegeven wordt aan halve klassen. Bovendien moeten er computersystemen opnieuw opgestart worden. En dat duurt uren, meldt de opleiding.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.