Bestelbus met duizend liter grondstof voor synthetische drugs klemgereden in Alphen

10 september 2015 om 11:47
nl
De politie heeft donderdagochtend op de Kapellekensbaan in Alphen een drugstransport klemgereden. Volgens de politie zat er in de bestelbus duizend liter grondstof voor synthetische drugs. De bestuurder van het busje, een 32-jarige inwoner uit Goirle, is opgepakt. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Geschreven door

De politie kwam het transport op het spoor na een tip. Iemand vertelde de politie dat er een belangrijk transport aan zat te komen van vermoedelijke afvalstoffen van een drugslaboratorium.
KlemgeredenDe recherche begon meteen een onderzoek en kon achterhalen met welk voertuig het transport zou gebeuren. Een politieteam heeft het busje donderdagochtend vroeg achtervolgd. Het busje werd uiteindelijk klemgereden op de rotonde Kapellekensbaan met de Baarleseweg in Alphen.
De politie vond in het voertuig geen afvalstoffen, maar duizend liter aceton. De vloeistof wordt gebruikt voor de productie van synthetische drugs.
OntmantelingDe bestelbus is onder politiebegeleiding naar de gemeentelijke milieustraat aan de Smederijstraat in Baarle-Nassau verplaatst.
Een team van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen is bezig de vaten uit het voertuig te halen en neemt monsters van de chemicaliën. De brandweer helpt mee aan het veilig afvoeren van de gevaarlijke stoffen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.