Philips opent nieuw gezondheidslaboratorium in Eindhoven - Omroep Brabant

Philips opent nieuw gezondheidslaboratorium in Eindhoven

10 september 2015 om 12:22
nl
Philips heeft op de High Tech Campus Eindhoven een nieuw soort gezondheidslaboratorium geopend. In dit HealthSuite Lab kunnen leidinggevenden in de zorgsector en artsen samen met experts van Philips nieuwe toepassingen en werkwijzen in de gezondheidszorg ontwikkelen.
Geschreven door

Doel van dit HeathSuite Lab is dat de zorg doelmatiger, efficiënter en daardoor goedkoper wordt. Door de ontwikkeling van meer zorgtoepassingen via internet moet ook de zelfredzaamheid van patiënten worden vergroot.
PrimeurIn het HealthSuite Lab werken de organisaties aan de ontwikkeling van een nieuw regionaal model voor connected health voor mensen met suikerziekte, oftewel diabetes type 2. Hiermee kunnen patiënten toegang krijgen tot hun eigen medische gegevens.
Ook kunnen ze zelf invloed uitoefenen op de zorg die ze krijgen. Dit moet volgens Philips de zelfredzaamheid van diabetici vergroten en hun kwaliteit van leven verbeteren. Dit is uniek in Nederland.
Andere doelstellingen van het HeathSuite Lab zijn het bedenken van werkwijzen waardoor patiënten minder vaak een arts hoeven te bezoeken. Dit kan volgens het bedrijf ook door een efficiëntere toepassing van therapie en medicijngebruik.
Chronische aandoeningenJeroen Tas is bestuursvoorzitter van Healthcare Informatics Solutions& Services bij Philips. ''Vandaag de dag gaat een toenemend deel van de totale zorguitgaven naar de snelgroeiende populatie van mensen die met een chronische aandoening moeten leven. Hierdoor zal de druk op zorgstelsels wereldwijd toenemen."
"Daarnaast zien we dat mensen in toenemende mate betrokken willen worden bij het managen van hun eigen gezondheid. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat de focus van de gezondheidszorg aan het verschuiven is van opname in het ziekenhuis en acute behandeling bij complicaties, richting preventie en het thuis of in de buurt continueren van de zorg."
SamenwerkingPhilips werkt nu ook samen in het Zorgnetwerk Midden-Brabant, het regionale zorgnetwerk van het Elisabeth- en TweeSteden Ziekenhuis, waar ook huisartsen, thuisverpleegkundigen, diëtisten en patiënten in de regio aan zijn verboden.
Veronique Holtmaat, directeur Zorgnetwerk Midden-Brabant. "We willen patiënten beter in staat stellen om hun eigen conditie en gezondheid te beheren. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we zorgen voor een betere opslag en uitwisseling van de gegevens die verschillende zorgprofessionals en patiënten verzamelen, en deze gegevens relevant en toegankelijk maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.