Eigenaar vernielde lijkwagen krijgt gouden tip: tipgever slaat beloning af

10 september 2015 om 13:03
nl
De eigenaar van de vernielde lijkwagen in Uden weet wie de auto heeft vernield. Dit heeft eigenaar Rinusjan van der Heijden van het bedrijf Spooktochten BV donderdagochtend laten weten. Het zou gaan om drie mannen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar.
Geschreven door

Woensdagochtend werd de auto, die gebruikt werd om reclame te maken voor een griezelevenement met Halloween, vernield.
Op motorkap dansenLampen en ruiten werden kapot geslagen en het leek alsof er mensen op de motorkap hadden staan dansen. De auto stond geparkeerd aan de Schouwstraat langs de A50 tussen Oss en Uden.
Van der Heijden loofde woensdag duizend euro uit voor de tip die naar de daders zou leiden. Inmiddels heeft zich dus iemand met deze gouden tip gemeld. De beloning heeft de tipgever uit Uden, die anoniem wil blijven, echter afgeslagen.
'Rattenstreek' “Hij vindt het een rattenstreek”, vertelt Van der Heijden. “En daarom heeft hij zich bij ons gemeld met de informatie over de daders. Het gaat hem dus niet om de beloning.” Wel heeft hij vrijkaartjes gekregen voor het Halloween-evenement dat met de auto werd gepromoot.
Van der Heijden heeft maandag een afspraak bij de politie om aangifte van de vernieling te doen. “Dan kunnen we de politie dus ook meteen de oplossing in deze zaak bieden”, vertelt hij.
Schade verhalenDoet de politie niks met de informatie dan wil Van der Heijden zelf contact opnemen met de mannen. Dit in de hoop om nog iets van de geleden schade terug te zien.
De lijkwagen werd door de verzekering total loss verklaard, een schadepost van zo’n vijf- tot tienduizend euro.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.