Waterschap zegt dat lozingen Maas moeten stoppen

10 september 2015 om 15:37
nl
Waterschap Roer en Overmaas vindt dat er een einde moet komen aan het lozen van te veel chemische stoffen in de Maas. Volgens dat waterschap zou het bedrijf Sitech in Geleen afgelopen maandag tweemaal zoveel zogeheten pyrazolen in de Maas hebben geloosd als wettelijk is toegestaan. Dit heeft volgens Waterbedrijf Evides geen gevolgen voor de inname van water voor de spaarbekkens in de Biesbosch.
Geschreven door

Vanuit spaarbekkens in dat natuurgebied worden na zuivering miljoenen klanten in Zuidwest-Nederland voorzien van drinkwater. Afgelopen zomer werd in de Biesbosch enkele weken geen water meer ingenomen uit de Maas. Dat besluit werd genomen nadat er een vervuiling met pyrazolen in Limburg was geconstateerd. Evides-woordvoerster Rianne de Voogt vertelt dat het er voorlopig niet naar uit ziet dat de inname van Maaswater in de Biesbosch wederom wordt stopgezet.
DwangsomHet waterschap Roer en Maas heeft donderdag opnieuw metingen gedaan en heeft aangekondigd een dwangsom op te leggen als het bedrijf in Geleen opnieuw in de fout gaat met het lozen van te grote hoeveelheden pyrazolen.
Vergunning ingetrokkenMocht het weer fout gaan dan wordt bovendien de vergunning om het spul te lozen ingetrokken. Omdat de genomen watermonsters eerst geanalyseerd moeten worden, verwacht het waterschap voor maandag geen uitslag te hebben van het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.