Philips heeft interesse in Zuid-Koreaans bedrijf in water- en luchtzuivering

10 september 2015 om 13:41
nl
Philips heeft interesse getoond in de aankoop van een groot belang in het Zuid-Koreaanse Coway. Dat bedrijf richt zich onder meer op waterzuivering en -ontharding, maar ook op luchtzuivering en keukenapparatuur. Persbureau Yonhap meldt dit op basis van ingewijden. Een woordvoerder van Philips gaf desgevraagd geen commentaar.
Geschreven door

Het private investeringsfonds MBK Partners heeft het belang van bijna 31 procent in de etalage gezet. Het heeft een geschatte waarde van 3 biljoen won, omgerekend bijna 2,5 miljard euro.
"Onlangs heeft Philips om gedetailleerde informatie gevraagd over de geplande verkoop. Dat is ze zoals gevraagd toegezonden'', aldus een bron. Een eventuele overname zou tot de grootste behoren in de geschiedenis van het Nederlandse technologieconcern.
OmvormingPhilips is bezig zich om te vormen tot een specialist op het gebied van gezondheidstechnologie. Nadat eerder al de activiteiten op het gebied van consumentenelektronica werden afgestoten, wordt naar verwachting volgend jaar ook de verlichtingsdivisie als zelfstandig bedrijf naar de beurs gebracht.
Het Nederlandse concern is naar verluidt de laatste in een hele reeks van partijen die belangstelling heeft in de deelneming in Coway. Zo zouden bijvoorbeeld verschillende Chinese investeerders zich al gemeld hebben, zij azen met een aankoop op een positie of versterking van een positie, op de snelgroeiende Chinese waterzuiveringsmarkt.
Chinese marktDie sector in China wordt nu nog voornamelijk gedomineerd door buitenlandse partijen, zoals Philips. Die levert Cowayproducten via een samenwerkingsverband dat ontstond na een vergeefse poging van de Zuid-Koreanen om de Chinese markt in 2008 te betreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.