Ratten over de schutting, ratten in spouwmuren: ‘Mensen durven niet meer in de tuin te zitten’

ACHT - In het dorp Acht bij Eindhoven heerst momenteel een zwarte rattenplaag. De Dorpsraad Acht slaat alarm en verzoekt de gemeente Eindhoven dringend hier iets aan te doen.
Er zijn tot en met vorige week al 120 meldingen binnengekomen van zwarte ratten in Eindhoven-Noord, waar Acht onder valt. Veel van de meldingen komen uit Acht.

Zo zijn er meldingen uit de Swalmstraat, Roerstraat, Leistraat, Amerlaan, Nierstraat, De Regge, Achtse Loop en Piet Haagenlaan. Bewoners geven aan dat de ratten over de schutting lopen, in de tuinen aanwezig zijn en soms zelfs in de spouwmuren zitten.

Bewoners zouden 's avonds niet meer in de tuin durven te zitten en genoodzaakt zijn om alle deuren en ramen de gehele dag te sluiten omdat men bang is dat de ratten binnenkomen.

ZIE OOK: Inwoners Eindhoven-Noord zijn ratten beu: 'De gemeente doet niets en laat het aan de burgers over'

De plaag teistert Eindhoven-Noord al enkele jaren. In oktober 2014 stelden de Eindhovense oppositiepartijen al vragen hierover en vonden ze dat de gemeente de bewoners financieel moet helpen. Toen weigerde de gemeente geld op tafel te leggen voor de bestrijding. Uiteindelijk volgde een groot onderzoek waaruit het advies volgde dat de rattenplaag intensiever moest worden aangepakt.

Meer over dit onderwerp:
acht rattenplaag eindhoven