Helmond Sport favoriet in streekderby tegen FC Den Bosch: 'Het is een wedstrijd die extra leeft'

10 september 2015 om 19:20 • Aangepast 21 november 2020 om 16:07
nl
Helmond Sport lijkt vrijdagavond de grote favoriet in de streekderby tegen FC Den Bosch. Hoewel de wedstrijd in Den Bosch gespeeld wordt, heeft de ploeg van Jan van Dijk de beste papieren. Helmond Sport had namelijk een goede start van de competitie, FC Den Bosch een slechte. Maar cijfertjes tellen niet altijd in het voetbal, zeker niet in een streekderby waar ook sentimenten een rol spelen.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij FC Den Bosch zijn ze verre van tevreden over het begin van de nieuwe competitie; de ploeg staat na vijf duels op een zestiende plaats. Het team van trainer René van Eck scoorde weliswaar negen goals, maar kreeg er ook dertien tegen. Daar zit dan ook het probleem.
"We hadden er meer van verwacht", zegt hoofdcoach Van Eck. "We maken teveel individuele fouten. En als je dat meteen in het begin doet, dan maak je het jezelf heel moeilijk. Het ligt niet aan de tactiek. Dertien doelpunten tegen is teveel van het goede. We moeten scherper worden."

Wachten op privacy instellingen...

OrganisatieHelmond Sport, zesde op de ranglijst, kent dat probleem niet. De ploeg heeft vier goals gemaakt en hetzelfde aantal tegendoelpunten. Dat wijst op een goed georganiseerd elftal. "De organisatie staat behoorlijk, daar ben ik blij mee als keeper", zegt Wouter van der Steen. "Al geven die vier goals die we gemaakt hebben een vertekend beeld, want we hebben genoeg kansen gehad om er meer te maken."
Vykintas SlivkaBij Helmond Sport is iedereen fit en ook FC Den Bosch is nagenoeg compleet. De vraag is nog wel of aanwinst Vykintas Slivka mee speelt bij de Bossche ploeg. Trainer René van Eck weet nog niet of hij de international van Litouwen al laat spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.