Plaatsen nieuwe spoorstaaf Moerdijkbrug goed verlopen - Omroep Brabant

Plaatsen nieuwe spoorstaaf Moerdijkbrug goed verlopen

10 september 2015 om 19:01
Het plaatsen van de spoorstaaf op de spoorbrug over het Hollandsch Diep bij Moerdijk is goed verlopen. De verwachting is dat de treinen vrijdagochtend vanaf zes uur weer kunnen rijden. Dat meldt ProRail-woordvoerder Franc de Korte donderdag aan het einde van de middag.
Geschreven door

Tussen elf uur 's ochtends en één uur 's middags reden donderdag tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht geen treinen vanwege de spoedreparatie. De breuk in de 27 meter lange spoorstaaf werd woensdagochtend ontdekt. Sindsdien rijden er veel minder treinen omdat die maar over één spoor kunnen op de brug.
Harder dan beton"Het weer zit erg mee", vertelt De Korte. De spoorstaven worden met klemmen vastgezet, maar op bruggen worden ze voor de zekerheid ook nog in een soort hars gelegd. "Het is prima weer voor het uitharden van de hars", aldus De Korte. "Als de hars is opgedroogd, is die nog harder dan beton."
De gebroken spoorstaaf wordt nog onderzocht. "Wij willen heel graag weten wat er is gebeurd met de staaf en of we de breuk hadden kunnen voorkomen."


App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...