Video

Wereldkampioen motorcross Raivo Dankers is ook een prima vlogger: 'Yo iedereen, ik ben Raivo!'

10 september 2015 om 20:33
nl
Raivo Dankers uit Heesch heeft een topseizoen achter de rug. De 14-jarige motorcrosser veroverde zowel de Europese- als de wereldtitel. Dankers wil graag in de voetsporen treden van zijn grote voorbeeld, tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings uit Elsendorp. Maar mocht dat onverhoopt niet lukken, dan heeft de 14-jarige motorcrosser iets achter de hand waarmee hij ook beroemd kan worden: vloggen.
Geschreven door

Als hij niet traint, dan is Raivo Dankers te zien op Youtube. Het supertalent neemt zijn kijkers overal mee naartoe. Van zwemmen met zijn vrienden tot kermisuitjes. Dankers heeft geen geheimen voor zijn volgers. "Als ik wat tijd over heb, dan besteed ik die aan mijn vlogs", zegt Dankers.
Vlogs over motorcrossVreemd genoeg gaan zijn vlogs niet over zijn passie - de motorcrosswereld - maar over dagelijkse dingen. "Ik wist eigenlijk niet of ze het motorcross wel leuk zouden vinden. Maar sommige mensen vroegen of ik daar ook filmpjes over wilde maken. En dat ga ik ook doen."
Dankers gaat in de toekomst dus ook vloggen over de motorcrosswereld. Dan zien we hem ongetwijfeld terug op een 125cc-motor terug. Het supertalent uit Heesch rijdt volgend seizoen op een zwaardere motor, ook al is hij nog aan lichte kant. "Als ik niet ga groeien, dan wordt het wel moeilijk. Maar de laatste tijd ben ik flink aan het groeien, dus dat komt wel goed."
Alles gewonnenDankers kon ook een jaartje in de 85cc rijpen, maar dat zag hij niet zitten. "Ik heb daar alles gewonnen wat er te winnen valt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.