Leukste reclame ooit Brabants? Bavaria, Unox en Jumbo in de race voor Gouden Loeki Aller Tijden

10 september 2015 om 21:22
nl
Ster bestaat dit jaar vijftig jaar, de reclameboer tekent daarom een wedstrijd uit: wat is de beste Nederlandse reclame allertijden? Er is al een top 50 gemaakt met drie Brabantse kanshebbers: Bavaria, Jumbo en Unox.
Geschreven door

Osse worstkoning Unox dingt mee met de reclame over een uit de klauwen gelopen verjaardagsfeestje (2013). Olifanten, clowns, lasergamen en suikerspinnen blijken allemaal tevergeefs. De kinderen herinneren zich alleen dat ze Knaks hebben gegeten.
Brabantse PRBavariareclame Charlie Sheen Rehab uit 2013 is ook in de race. Filmheld Charlie Sheen kickt af, maar raakt bevangen door half Los Angeles dat Bavaria drinkt. Gelukkig is er dan de variant 0.0% van de Lieshoutse brouwer.
Jumbo doet een gooi met Frank Lammers in de reclame Moestuin (2014). Lammers wil kosten wat kost groente uit eigen tuin. Al blijkt uiteindelijk dat hij beter de glimmende courgettes van Jumbo kan kopen.
KlassiekersEen vakjury buigt zich de komende tijd over nog vijftig overgebleven commercials die kans maken op deze onderscheiding. De Brabantse clips nemen het op tegen all-timeklassiekers als de Rolo-olifant (1996) en Petje Pietamientje (1985). Eind november wordt de winnaar bekendgemaakt.[YouTube:body:https://youtu.be/gtrtSPR2gKY][YouTube:body:https://youtu.be/aLeK1boLJ9A][YouTube:body:https://youtu.be/jADshdSs3eY]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.