Video

'Lekkend raadslid Nuenen wordt vervolgd'

11 september 2015 om 10:53
nl
Het Nuenens raadslid Hans Pijs wordt vervolgd omdat hij vorig jaar een vertrouwelijk rapport lekte naar het Eindhovens Dagblad. Dat tekent diezelfde krant vrijdag op uit de mond van het raadslid. Dankzij het lek van Pijs kwam een mogelijk grootschalige fraude met gemeenschapsgeld aan het licht.
Geschreven door

Hans Pijs stapte in 2014 zelf naar het Eindhovens Dagblad met het rapport. Die krant plaatste het vervolgens integraal online. "Ik ben met mijn volle verstand met dat rapport naar buiten gekomen en ik accepteer de mogelijke consequenties", zegt het raadslid tegen Omroep Brabant.
GrondtaxatiesIn het zogeheten KAFI-rapport staat wat al eerder werd gedacht: de afgelopen jaren is er bijna stelselmatig gerommeld met grondtaxaties. Een extern bureau taxeerde grond, maar de gemeente betaalde er uiteindelijk veel meer voor.
De taxatierapporten werden vervalst. Vaak ontbraken er zelfs officiële handtekeningen. De krant, die het dossier op de voet volgt, weet dat Pijs de rechtszaak met vertrouwen tegemoet ziet. Op 12 oktober dient de zaak in de Bossche rechtbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.