Vandaag in Brabant: beschilderen ijsco's en 10.000 meldingen over gevaarlijke verkeerssituaties

11 september 2015 om 09:55
nl
Brabanders hebben ruim 10.000 keer gereageerd op het Omroep Brabant-meldpunt voor gevaarlijke verkeerssituaties. En in Breda gaat een kunstenaar bolletjes ijs beschilderen met eetbare verf. Dit en ander nieuws lees je in het nieuwsoverzicht.
Geschreven door

Wat mag je vandaag verwachten?
Brabanders hebben massaal van zich laten horen op het meldpunt voor gevaarlijke verkeerssituaties. Omroep Brabant opende eind augustus het meldpunt en in twee weken tijd kwamen ruim 10.000 meldingen binnen. 1757 verkeerssituaties werden als 'gevaarlijk' aangemerkt.
[youtube:body:https://youtu.be/sLEK_RfWsKw]
Kunst op ijsbolletjes. Bij een ijssalon in Breda gaat een kunstenaar vandaag ijs beschilderen. De kunstige bolletjes ijs kunnen gewoon worden gegeten en worden dus compleet met hoorntje verkocht.
Eenentwintig burgemeesters uit Zuidoost-Brabant komen vandaag bij elkaar, onder andere om te praten over de mogelijkheden van extra opvang van vluchtelingen in de regio.
Waar praat je over bij het koffieapparaat?
Hoog bezoek in Gassel gisteren. Niemand minder dan koning Willem-Alexander kwam onverwacht langs in het dorp. Hij kwam kijken hoe het dorpsservicepunt werkt, waar de inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen koffie kunnen drinken.
[tweet:body:https://twitter.com/tonnievossen/status/641949713378508801]
Wekenlang was-ie vermist, hagedis Kinky uit Sint Willebrord. Gisteren vond de eigenaresse het dier bloedend op straat toen ze naar de supermarkt ging. Kinky bleek doodgereden door een auto.
[Tweet:body:https://twitter.com/NoelvanHooft/status/628555463542452224]
En een 68-jarige pedofiel mag de Efteling niet meer in. De man werd eerder vlakbij het attractiepark opgepakt toen hij een 13-jarig meisje zou hebben benaderd om seksuele handelingen te verrichten.
Wat heb je gemist?
Hulpbehoevende bejaarden hebben urenlang in de hal van een seniorencomplex in Waalwijk moeten wachten omdat de lift kapot was. De beloofde monteur kwam ondanks meerdere telefoontjes niet opdagen. De 74-jarige Tonnie Versluis had dringend medicijnen nodig die boven in haar huis lagen en raakte onwel. Ze kwam weer bij toen ambulancepersoneel zich over haar ontfermde. Uiteindelijk werd de liftmonteur uit zijn bed gebeld nadat de politie de woningcorporatie dringend had verzocht iemand te sturen.
De politie reed gisteren in Alphen een drugstransport klem. In de bestelbus zat duizend liter aceton, een grondstof voor de productie van synthetische drugs. De bestuurder van het busje, een man uit Goirle, is gearresteerd.
[youtube:body:https://youtu.be/aSreP92lJMg]
Een Duitse BMW botste afgelopen nacht tegen een vrachtwagen op de A67 bij Geldrop en belandde in de sloot. De bestuurder zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.