Eindhovense marathon legt snelle Kenianen vast, maar toptijd is niet meer heilig

11 september 2015 om 09:52
nl
De Keniaanse topatleten Mark Kiptoo, Stephen Chemlany, Elijah Kemboi, Stephen Chebogut, Edwin Kibet Koech en Geoffrey Ronoh doen zondag 11 oktober mee aan de 32e Marathon Eindhoven. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Dit jaar wordt de Eindhovense marathon voor het eerst afgelegd over een één-rondeparcours langs diverse markante locaties in de stad.
Geschreven door

Waar de Marathon Eindhoven de afgelopen jaren steeds streefde naar een absolute toptijd, is die ambitie dit jaar losgelaten. "Het doel was altijd om in de top tien van de wereld te eindigen, maar we willen nu dat Eindhoven een springplank wordt naar de absolute wereldtop", legt marathondirecteur Edgar de Veer uit. De streeftijd voor dit jaar is 2 uur en 6 minuten, drie minuten boven het wereldrecord.
Twee delenHet nieuwe parcours voert de lopers tijdens de eerste 21,1 km door het zuiden van Eindhoven, langs onder meer het Philips Stadion, Strijp-S, het Evoluon, de High Tech Campus en de Genneper Parken.
De laatste 21,1 km worden voornamelijk in het noorden van de stad afgelegd, voordat de lopers via de Oirschotsedijk en Strijp-S het centrum aandoen.
Recordaantal deelnemersDe organisatie van de marathon van verwacht op zondag 11 oktober een recordaantal van 24.000 deelnemers. Dat zijn er bijna 6000 meer dan vorig jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.