Avans Hogeschool laat wensen van vierhonderd ouderen in vervulling gaan

11 september 2015 om 11:55
nl
Een keer Chinees eten, een bezoek aan een klompenmaker, een dagje Scheveningen of vliegtuigen kijken op Schiphol. Ruim vierhonderd ouderen in Breda hebben een wens ingediend voor de Bredase versie van Nationale Ouderendag. Studenten, docenten en medewerkers van de Avans Academie voor Sociale Studies Breda en het lectoraat Active Ageing laten die wensen op vrijdag 2 oktober in vervulling gaan.
Geschreven door

Docent Kitty van der Made begon dit voorjaar het lokaal comité om de Nationale Ouderendag ook naar Breda te halen. In ruim twintig gemeentes in Nederland konden ouderen hun wens indienen voor de Nationale Ouderendag.
Honderden wensenBij de meeste gemeentes gaat het om tientallen wensen. Comité Breda is er met hulp van de Avans Academie voor Sociale Studies Breda in geslaagd honderden wensen van ouderen te verzamelen.
Alle tweedejaarsstudenten, docenten en medewerkers van de academie vervullen een wens. Zo is er een student die met een oudere 'het Havenlied' gaat opnemen in een studio. En een medewerker gaat bij een mevrouw thuis een diner bereiden.
Hulp gezochtVan der Made kan nog extra hulp gebruiken. Met name voor het vervoer. Niet alle studenten hebben een auto. Ook zijn er nog een paar wensen die op een vrijwilliger wachten. Onder meer voor het luisteren van klassieke muziek en een boottochtje maken door de Biesbosch.
Avans wil met het initiatief van de Stichting Nationale Ouderendag een springplank zijn voor de verbinding tussen jong en oud.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.