Cassatieverzoek Mario van E. afgewezen, straf voor vermoorden Elsa Tisseur definitief

11 september 2015 om 12:02
nl
Het cassatieverzoek van Mario van E. vanwege zijn straf voor het doden van Elsa Tisseur in december 2010 is deze week afgewezen. Daardoor wordt de straf die hij vorig jaar in hoger beroep kreeg definitief. Dat betekent dat Van E. twaalf jaar de cel in moet voor het doden van zijn ex-vriendin.
Geschreven door

Het lichaam van Elsa Tisseur werd in december 2010 gevonden in de bossen bij Wijbosch. Van E. had twee maanden eerder gemeld dat de 35-jarige vrouw werd vermist. Later werd hij door de politie aangemerkt als verdachte in de zaak.
Doodsoorzaak onbekendDe rechtbank oordeelde in 2012 dat Van E. Tisseur om het leven had gebracht door haar te laten stikken of te wurgen. Daarna werd ze begraven in het bos. Er is nooit vast komen te staan wat de precieze doodsoorzaak van Elsa Tisseur is geweest. Van E. bleef volhouden dat hij onschuldig is.
Zelfde straf in hoger beroepOok in hoger beroep, in oktober 2014, werd dezelfde straf uitgesproken tegen Van E. Dit gebeurde nadat er uitgebreid onderzoek had plaatsgevonden. Zo werd er onder meer een insectendeskundige gehoord en zijn verkeersregistratiegegevens uitgezocht. Ook hebben agenten een proefgraf gegraven en werden getuigen opnieuw gehoord.
Van E. besloot na de uitspraak van het hof in cassatie te gaan. Het verzoek werd volgens een woordvoerder deze week door de Hoge Raad afgewezen, omdat de advocaat van Mario van E. geen onderbouwing heeft ingediend. Naar verwachting komt Van E. in 2021 vrij.
Moeder Tisseur opgeluchtTruus Tisseur, de moeder van de vermoorde Elsa, laat Omroep Brabant weten opgelucht te zijn over de afwijzing van het cassatieverzoek. "Al blijft het wrang. Je zegt wel: het is een overwinning dat hij nu echt vast blijft zitten, maar eigenlijk zijn er alleen maar verliezers."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.