Bossche Volkspartij stelt vragen aan college over slechte communicatie rondom komst azc

11 september 2015 om 12:54
nl
De Bossche Volkspartij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W van Den Bosch over de komst van een asielzoekerscentrum (azc). Hiervoor zijn in de stad drie mogelijke plekken: Coudewater in de wijk Maliskamp, Oude Vlijmenseweg en de oude honkbalvelden aan De Saren.
Geschreven door

De afgelopen dagen waren er bewonersbijeenkomsten op onder meer Maliskamp en de Oude Vlijmenseweg. Deze bijeenkomsten werden drukbezocht door omwonenden.
Plek voor zeshonderd tot achthonderd asielzoekersDe gemeente Den Bosch zoekt een plek waar zeshonderd tot achthonderd asielzoekers kunnen worden opgevangen. De speciaal in het leven geroepen adviesgroep die de gemeente informeert over de meest geschikte plek komt waarschijnlijk in oktober met dit advies.
De Bossche Volkspartij stelt voornamelijk vragen die te maken hebben met de bewonersbijeenkomsten. De partij vindt het vooral kwalijk dat de gemeente haar bewoners niet goed van informatie heeft voorzien over de komst van een azc.
Begeleidende brief'Gebleken is dat de burgers onvoldoende geïnformeerd zijn over de mogelijkheid om plaats te nemen in de commissie-Adviesgroep azc, en er veel omwonenden van een mogelijk toekomstige vestiging van een azc in hun omgeving, niet of onvoldoende zijn geïnformeerd door de wethouder namens de gemeente', zo valt te lezen in de begeleidende brief [PDF, 3,5 Kb].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.