3556 Brabanders ontduiken alimentatie: 'Ik onderneem geen stappen omwille van de kinderen'

11 september 2015 om 14:03
nl
3556 Brabanders verzuimen alimentatie te betalen. Dat blijkt uit cijfers van het bureau dat de alimentatie int, het LBIO. De meeste wanbetalers wonen in Tilburg: 319 inwoners van die stad weigeren alimentatie te betalen of betalen consequent te weinig.
Geschreven door

Het bedrijf Local Focus onderzocht de cijfers van het LBIO voor Omroep Brabant. Hieruit blijkt dat de meeste wanbetalers weliswaar in de steden Tilburg, Eindhoven en Breda wonen, maar dat in sommige kleine kernen het probleem relatief gezien groter is.
Zo kampt Woensdrecht met 14,6 wanbetalers per 10.000 inwoners. Het West-Brabantse dorp wordt op de voet gevolgd door Helmond en Gilze en Rijen. Veel slachtoffers van deze wanbetalers durven alleen anoniem hun verhaal te doen.
Honderden euro's per maandZo ook een Eindhovense moeder van twee kinderen. Ze loopt al jaren honderden euro's per maand mis: "Maar omwille van de kinderen en de band met mijn ex-man onderneem ik geen stappen. Nu krijg ik bovendien nog wel eens iets en ik ben bang dat ik helemaal niets meer krijg als ik de strijd hard ga maken."
Niet overal in de provincie vormen wanbetalers van alimentatie een groot probleem. Zo kende de gemeente Maasdonk in 2013 bijvoorbeeld maar één wanbetaler.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.