RKC Waalwijk gebrand op winst in uitduel tegen FC Emmen: 'Dan kunnen we omhoog kijken'

11 september 2015 om 15:29
nl
RKC reist vrijdag af naar Drenthe voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen, een duel in de middenmoot van de Jupiler League. De ploeg uit Waalwijk staat elfde op de ranglijst en FC Emmen twaalfde. De winnaar van het duel kan een gooi gaan doen naar een plaatsje in de subtop. "Beide ploegen zullen een aanvallende tactiek hebben."
Geschreven door

Trainer Peter van den Berg heeft het beloofd, RKC Waalwijk eindigt dit seizoen niet laatste zoals vorig jaar. Voorlopig gaat het goed met die belofte, de ploeg staat op een prima elfde plek. Toch zijn de resultaten nog te wisselend, een kenmerk van een jong team.
Meer vastigheid"Je ziet dat wij mindere partijen toch winnen en pas waren we de betere en dan verliezen we", zegt Nando Wormgoor, speler van RKC. "Het pakt de ene keer wat beter uit dan de andere. Maar vorig seizoen hebben we achter ons gelaten, het gaat sowieso beter. We hebben een leuke groep en er is wat meer vastigheid."  
RKC gaat dan ook best met vertrouwen naar FC Emmen, een ploeg die de competitie goed begon maar daarna iets terugviel. "Het is een fysieke ploeg. Ik verwacht dat we allebei een aanvallende tactiek zullen hebben. Vanaf het begin gaan wij er altijd vol op. Mocht het even wat minder gaan, dan spelen we wat compacter om er daarna weer tegenaan te gaan", aldus Wormgoor.
Omhoog kijkenMocht RKC winnen vrijdagavond dan doet het goede zaken, het team kan een gat slaan met de ploegen in de staart van de Jupiler League. "Dat zou mooi zijn, want dan komen we op negen punten", weet de verdediger van RKC. "Dan laten we FC Emmen achter ons en kunnen we omhoog kijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.