Tinderende Eindhovenaren voor de rechter: 'Wij zijn geen digitale loverboys'

11 september 2015 om 15:19
nl
Dennis M. (25) en Yassin el A. (31) ontkennen dat ze 'digitale loverboys' zijn, die via datingsites contact legden met vrouwen en ze vervolgens geld afhandig maakten. Het OM eist echter tegen beide Eindhovense mannen celstraffen van vier en drie jaar.
Geschreven door

De aantrekkelijke Dennis M. maakte via Tinder en Badoo afspraakjes met de vrouwen in Scheveningen en Den Haag. Als hij ze had opgepikt in een auto, kwam Yassin el A. er ook vaak bij. Dennis hing dan een verhaal op dat ze geld nodig hadden omdat een auto was weggesleept. Op dreigende toon zouden ze de verbouwereerde vrouwen overgehaald hebben hun pinpas en bijbehorende code af te staan, aldus het OM.
Geld kwijtDaarmee zouden ze vervolgens geld van hun rekening geplukt hebben. Een van de twaalf slachtoffers zou een bedrag van vierduizend euro kwijtgeraakt zijn. Bij de andere vrouwen ging het om geringerebedragen.
Dennis M.  en Yassin el A. (31) ontkenden vrijdag bij de Haagse rechtbank dat ze ‘digitale loverboys’ zijn.  “Het is allemaal ontzettend opgeblazen in de media”, zeiden de mannen tijdens de ondervraging door de rechters. “Het draaide allemaal om liefde en vrijwilligheid.”
OntkennenVolgens Dennis M. stonden de vrouwen zelf hun pinpassen af. M. gaf alleen toe dat hij er in twee gevallen meer mee opnam dan was afgesproken. Hij zou ook nog een vrouw met een filmpje waarop ze seks hadden, gechanteerd hebben. Ze moest hem 150 euro betalen, anders zou hij het filmpje verkopen of op internet zetten, aldus het OM.  Ook deze beschuldiging klopte volgens Dennis van geen kanten.
“De heren hebben op slinkse wijze misbruik gemaakt van het vertrouwen en de genegenheid van de vrouwen”, zei de officier van justitie vrijdag.
'Spotten met bitches'Dennis M. verdiende volgens de aanklaagster een celstraf van vier jaar. “De denigrerende toon waarover hij spreekt over de slachtoffers is schokkend”, meende de officier. Ze verwees naar een telefoontap van Dennis M. waarop hij gezegd zou hebben: "ik spot met die kankerbitches”.
Tegen Yassin el A. eiste de officier van justitie drie jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, omdat zijn rol in de afpersing en de oplichting geringer was.
De uitspraak is over twee weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.