Donaties stromen binnen voor zoontje Jeremy (4) van Linda van der Giesen: ‘Dit is machtig mooi’

11 september 2015 om 20:07
nl
“We krijgen zijn moeder er niet mee terug, maar zo kunnen we in elk geval iets doen.” Platenmaatschappij USB Records richtte donderdag een stichting op om geld op te halen voor het 4-jarig zoontje van de doodgeschoten Linda van der Giesen (28). Een dag na de oprichting blijven de donaties nog altijd binnenstromen, bevestigt Deborah Huijgen van het Zuid-Hollandse bedrijf. “Het is machtig mooi dat zoveel mensen denken aan die arme jongen.”
Geschreven door

De gulle actie van USB Records komt niet zomaar uit de lucht vallen. Vorige week ontdekte het bedrijf dat de laatste Facebookpost die Linda had gedeeld, een bericht van hun Facebookpagina was.
Werknemers van het bedrijf uit Wateringen kwamen bij elkaar om te overleggen hoe ze Linda een laatste eer konden bewijzen. “We dachten al snel aan Jeremy, omdat hij op tragische wijze zijn moeder heeft verloren. De schietpartij heeft ons naar de keel gegrepen”, aldus Huijen.
ZIE OOK: Vader zoontje vermoorde Linda van der Giesen: ‘Ik moest hem iets verschrikkelijks vertellen’
'Het gaat viral'Uiteindelijk lukte het haar om in contact te komen met Edwin Konklasa Wangsakrama, de vader van Jeremy. Die gaf groen licht voor de actie, waardoor de stichting kon worden opgericht. “We hebben de stichting donderdag officieel geopend en sindsdien gaat het viral. Er worden donaties van 3 tot wel 30 euro gemaakt. Veelal door mensen die zelf ook kinderen hebben en het vreselijk vinden wat Linda is overkomen.”
Een streefbedrag heeft USB Records niet voor ogen. “We kunnen niet in de portemonnee van de donateurs kijken. We zijn blij met de kleinste bedragen. Op een gegeven moment sluiten we de stichting en leggen we al het geld bij elkaar waar Jeremy dan op zijn achttiende bij kan. Dat geld kan hij dan bijvoorbeeld voor een rijbewijs gebruiken, of voor iets anders.”
Volgende week maakt USB Records de balans op.
ZIE OOK: Duizenden branden digitaal kaarsje voor vermoorde Linda van der Giesen: ‘Prachtige vrouw verloren'
Doodgeschoten op parkeerplaatsLinda van der Giesen uit Zevenbergen werd op maandag 10 augustus doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte.
De schutter ging er na de schietpartij vandoor. John F., de ex-vriend van de verpleegkundige, meldde zichzelf de volgende dag op het politiebureau. Hij zit momenteel in voorlopige hechtenis. Advocaat Frank van Ardenne vertegenwoordigde de verdachte, maar om onduidelijke redenen is hij daarmee gestopt, melden bronnen aan Omroep Brabant.
Van Ardenne weigert vrijdag commentaar te geven.
Lees alles over deze zaak op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.