Vader en zoon uit Tilburg opgepakt die man via Facebook afpersten met naaktfoto's

11 september 2015 om 16:45
nl
Een vader (47) en zoon (18) uit Tilburg hebben geprobeerd via Facebook een inwoner (28) van Kaatsheuvel af te persen. Volgens de politie zitten zij mogelijk achter nog meer afpersingszaken.
Geschreven door

De twee werden donderdagavond om negen uur in de Kraaivenstraat in Tilburg opgepakt.
Het slachtoffer uit Kaatsheuvel verklaarde dat hij via Facebook in contact was gekomen met een meisje. Althans, hij dacht dat hij contact had met een meisje. Al snel kreeg de berichtenwisseling een erotische inhoud.
Foto's publicerenHet 'meisje' stuurde foto's naar de inwoner van Kaatsheuvel. Zij wilde dat hij ook foto's zou sturen. Dat deed hij. Vervolgens bleek dat een man achter het Facebookaccount zat.
Die dreigde de foto's te publiceren als de man uit Kaatsheuvel geen 550 euro zou betalen. Hij moest dat geld donderdagavond overhandigen.
Man in val gelopenHet slachtoffer belde de politie. De recherche besloot mee te spelen. Agenten gingen observeren op de plek waar het geld zou worden overhandigd.
Een man sprak het slachtoffer aan. Hij werd meteen opgepakt. Het ging om de 18-jarige Tilburger. Zijn vader werd even later aangehouden omdat hij medepleger zou zijn.
De politie waarschuwt mensen om via internet geen erotische foto's te sturen naar onbekenden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.