College Bergen op Zoom zegt vertrouwen op in wethouder Ton Linssen

11 september 2015 om 18:37 • Aangepast 21 november 2020 om 16:06
nl
Het college in Bergen op Zoom heeft het vertrouwen opgezegd in wethouder Ton Linssen. Dat heeft wethouder Arjan van der Weegen vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.
Profielfoto van
Geschreven door

De collega-wethouders wijzen erop dat Linssen opnieuw ambtenaren heeft geschoffeerd. Dat gebeurde vorige week na het plaatsen van een kunstwerk op het Korenbeursplein. Het kunstwerk blijkt in de weg te liggen voor de weekmarkt.
De druppelVervolgens bood het volledige college van burgemeesters en wethouders excuses aan. Later nam Linssen daar toch weer wat afstand van. Voor zijn collega-wethouders was dit de druppel. Zij zijn bang dat Linssen in de toekomst toch weer ambtenaren gaat schofferen.
Na nieuwe incidenten is er 'een onwerkbare situatie' ontstaan tussen wethouder Linssen, de overige collegeleden en de ambtelijke organisatie. "Het wantrouwen groeide. En dat kan niet de bedoeling zijn”, aldus Van der Weegen.
“Verlamming van de organisatie moeten we natuurlijk te allen tijde voorkomen. Bovendien moeten wij als bestuur op een verantwoorde manier met elkaar de gemeente kunnen besturen. Nu blijkt dat dat niet meer mogelijk is."
De Lijst Linssen vormt samen met GBWP, VVD en D66 het college van Bergen op Zoom. De Lijst Linssen heeft al aangegeven per direct uit de coalitie te stappen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.