PVV wil dat provincie aanmeldcentra voor asielzoekers weigert: ‘Vang ze op in de eigen regio’

11 september 2015 om 17:40
nl
De PVV Brabant wil dat de provincie zich verzet tegen aanmeldcentra voor asielzoekers in Budel en de gemeente Gilze en Rijen. De fractie wil dat vluchtelingen worden opgevangen in de eigen regio en stelt daarover vragen aan de Gedeputeerde Staten.
Geschreven door

Hoewel de vragen die de PVV stelt ook spreken over een aanmeldcentrum in Gilze-Rijen, is het nog niet besloten dat dit er daadwerkelijk gaat komen.
“Deze asielzoekers zijn al diverse veilige landen gepasseerd voordat zij in Nederland arriveren. Zulke zogenaamde vluchtelingen zijn wat de PVV betreft niet welkom in Brabant of in de rest van Nederland, ze moeten worden opgevangen in de eigen regio”, aldus fractievoorzitter Alexander van Hattem.
Asielzoekerscentrum BudelOnlangs werd wel bekend dat het asielzoekerscentrum in Budel een extra functie krijgt: in de voormalige Nassau Dietz-kazerne worden vierhonderd plaatsen tijdelijk ingeruimd als ontvangstlocatie voor asielzoekers die zich willen aanmelden. Het maximum aantal opvangplaatsen blijft 1500.
De aanmelding van asielzoekers vindt momenteel alleen plaats in Ter Apel. Doordat asielzoekers zich in de toekomst ook in Budel kunnen aanmelden, worden de wachttijden in Ter Apel verkort en kunnen asielzoekers sneller opgevangen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.