Doek valt voor omstreden en ‘discriminerende’ WhatsApp-groep in Aalburg: ‘De lol is ervan af’

11 september 2015 om 19:28
nl
Het doek is gevallen voor de omstreden WhatsApp-groep in Aalburg. Dat heeft beheerder Hans Verbeek vrijdagmiddag laten weten. Hij betreurt de ontstane commotie die is ontstaan na berichtgeving van Omroep Brabant. “Er zijn persoonlijke beledigingen en onterechte beschuldigingen gedaan die kant noch wal raken”, aldus Verbeek, die verder geen aanvullend commentaar wens te geven op het verspreide persbericht over het einde van de WhatsApp-groep.
Geschreven door

De buurt WhatsApp-groep in Aalburg, opgericht om verdachte situaties te signaleren in het dorp, verscheen donderdag negatief in het nieuws nadat Omroep Brabant ontdekte dat Polen stelselmatig gestigmatiseerd en gecriminaliseerd werden. "Het neigt zelfs naar discriminatie”, liet het Aalburgse gemeenteraadslid Kees de Waal aan de omroep weten.
ZIE OOK: In Aalburg krijgt elke Pool het stempel crimineel van de 'buurt WhatsApp-groep'
'Beheerders hebben ook slaap nodig'Zeven maanden na de oprichting van een particuliere buurt WhatsApp in Aalburg lag het aantal deelnemers rond de zeshonderd. Na een maand of drie werd de sfeer in de chat steeds grimmiger.  “Er rijden twee busjes met Pools kentekens op een verdachte manier in het dorp Veen, politie wordt gebeld”, luidde een van de vele kleinerende berichten.
In een persbericht laten de beheerders van de WhatsApp-groep weten afstand te nemen van de uitlatingen. “Er zijn al heel wat foute berichten gewist door de beheerders. Helaas hebben beheerders ook slaap nodig en kunnen ze niet 24 uur per dag alles in de gaten houden en dergelijke dingen wissen”, zo valt te lezen.
'De lol is ervan af'De beheerders zijn unaniem in hun besluit om de stekker eruit te trekken. “De lol is er voorgoed vanaf door een aantal lieden die op alles en iedereen commentaar hebben.”[YouTube:body:https://youtu.be/z31C8RhTadE][YouTube:body:https://youtu.be/fNAXT9clMVA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.