Lijst Linssen stapt uit coalitie Bergen op Zoom: ‘We herkennen ons niet meer in het beleid'

11 september 2015 om 20:04
nl
De lokale partij Lijst Linssen is per direct uit de coalitie in Bergen op Zoom gestapt. Lijst Linssen herkent zich niet meer in de inhoudelijke koers die wordt gevaren door de partijen GBWP, VVD en D66. “We kunnen ons niet langer vinden in de manier waarop deze gemeente wordt bestuurd”, schrijft de partij in een persverklaring.
Geschreven door

De vele incidenten van de afgelopen maanden, zoals de crisis met D66 vlak voor het zomerreces, de discussie over de ICT-samenwerking, de 'zadenkwestie' en de aanbesteding van de kermis laten volgens Lijst Linssen ‘pijnlijk zien’ dat de samenwerking met andere partijen ernstig haperde.
Vertrouwen opgezegdBergen op Zoom verdient ‘een stabiel en transparant bestuur’, schrijft de partij op de Facebook-pagina. “Van incident naar incident gaan, hoort daar niet bij. Lijst Linssen wil en kan de stad niet op deze manier blijven besturen.”
De volledige persverklaring is op de Facebookpagina van Lijst Linssen te lezen. Eerder vrijdag zegde het college in Bergen op Zoom het vertrouwen op in wethouder Ton Linssen.
De collega-wethouders wezen Linssen erop dat hij opnieuw ambtenaren heeft geschoffeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.