Bijzondere samenwerking in Brabants theater: Artemis en HZT samen aan de slag voor Boulevard 2016

11 september 2015 om 21:44
nl
Theater Artemis uit Den Bosch en Het Zuidelijk Toneel uit Tilburg maken voor De Boulevard van 2016 samen een grote voorstelling. De naam van de voorstelling is 'Hoe de grote mensen weggingen en hoe het daarna verder ging'. Een typische voorstellingstitel voor Jetse Batelaan, de artistiek leider van Theater Artemis, die de voorstelling ook gaat regisseren.
Geschreven door

Artemis, het Zuidelijk Toneel én De Boulevard zijn drie grote namen in het Brabantse theater. Met Theater aan de Parade hebben ze nu besloten samen een grote zaalvoorstelling te maken.
Genoeg vertrouwenArtemis, Het Zuidelijk Toneel en de Boulevard hebben met Jetse Batelaan, Piet Menu en Viktorien van Hulst sinds kort allemaal nieuwe artistieke aanvoerders. En die hebben genoeg vertrouwen in elkaar om samen een groot artistiek avontuur aan te gaan.
De voorstelling gaat over een middeleeuws dorp waar alle ouders plotseling de liefde voor hun kinderen verliezen en ervandoor gaan. De kinderen blijven achter en moeten zonder volwassenen verder.
Relatie tussen ouders en kinderenHet is een thema dat doet denken aan de voorstelling Reuzen die Jetse Batelaan voor De Boulevard van 2015 maakte. Ook daar stond de relatie tussen ouders en kinderen centraal.
Deze voorstelling staat volgens de makers in het teken van het Jeroen Boschjaar. In principe willen Artemis en het Zuidelijk Toneel vaker samenwerken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.