FC Den Bosch wint toch van Helmond Sport: Havar maakt beslissend doelpunt vlak voor tijd

12 september 2015 om 00:04 • Aangepast 21 november 2020 om 16:05
nl
FC Den Bosch heeft vrijdagavond de streekderby tegen Helmond Sport met 2-1 gewonnen. Na een enerverend duel maakte Arda Havar vlak voor tijd de winnende voor de thuisploeg. "Dit is een hele ontlading, alles gaat door je hoofd heen", aldus de matchwinnaar.
Profielfoto van
Geschreven door

Helmond Sport kwam in Den Bosch fel uit de startblokken en zette de thuisploeg meteen onder druk. Het leverde slechts een kansje op voor Steven Edwards, hij kopte de bal over.
ZIE OOK: Brabantse uitslagen Jupiler League: FC Den Bosch en FC Eindhoven winnen, RKC hard onderuit
FC Den Bosch begon daarna wat speldenprikjes uit de delen, de ploeg kwam beter in de wedstrijd. Zo schoot middenvelder Arda Havar bijvoorbeeld voorlangs.
Gevaarlijke vrije trappenDe gevaarlijkste momenten kwamen daarna uit twee vrije trappen. Kees Heemskerk redde na een inzet van Helmond Sport-speler Bjelica en Wouter van der Steen stond zijn mannetje na aanleggen van Maatsen van FC Den Bosch.
Van der Steen, afkomstig uit Vught, hield Helmond Sport vervolgens met nog twee uitstekende reddingen op de been. Toch moest hij in de 35e minuut capituleren voor Paul Beekmans, ook geboren in Vught, die op aangeven van Malcom Esajas de 1-0 binnen kopte.

Wachten op privacy instellingen...

Binnenkant paalNa rust ging FC Den Bosch vrolijk verder en zag twee enorme kansen in rook opgaan. Keeper Van der Steen van Helmond Sport reageerde adequaat op een keiharde vrije trap van Esajas en een schot van Thomassen kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in.
ZIE OOK: 200 vluchtelingen maken sfeer bij Brabantse derby
Het antwoord van Helmond Sport kwam even later via Mounir el Allouchi. Zijn schot in de 55e minuut werd gesmoord in het zestienmetergebied van FC Den Bosch. Tien minuten later was El Allouchi opnieuw gevaarlijk. De middenvelder, gehuurd van NAC, schoot over. Even later, in de 78e minuut, was het dan toch raak. Roel van de Sande mocht ongehinderd binnenschieten, 1-1.
Winnende goalDit leek meteen de eindstand, maar tot ieders verrassing maakte Arda Havar er een minuut voor tijd nog 2-1 van. Dat Vicento nog rood kreeg, maakte het extra zuur voor Helmond Sport.
"Dit is een hele ontlading", zegt matchwinnaar Arda Havar na afloop. "Alles gaat door je hoofd heen. Eindelijk de drie punten en weg van die zestiende plek. De eerste helft waren we veruit de beste ploeg en dan begin je de tweede helft ook best sterk, maar dan valt de goal van hen uit het niets. Ze krijgen dan vleugels en wordt het voor ons een hele zware wedstrijd. Maar dan maken wij het in de 89e minuut af."
Slecht momentBij Helmond Sport baalden ze na afloop. "We hebben de eerste helft niet goed gespeeld", zegt trainer Jan van Dijk. "We wonnen nauwelijks de tweede bal en hielden voorin te weinig ballen vast. We kwamen dus niet aan voetballen toe. Dat gebeurde eigenlijk pas in het laatste half uur. Toen waren we wel oppermachtig."
"We werden steeds sterker en sterker", vervolgt de coach van Helmond Sport. "Maar uiteindelijk valt die bal toch bij ons binnen. Je weet dat het een keer gebeurt als je druk gaat zetten en gaat aanvallen. Dan weet je dat je tegen een soortement van counter op kan lopen. Een minuut voor tijd is dan een slecht moment, want dan is de wedstrijd gespeeld."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.