FC Eindhoven met moeite langs hekkensluiter Almere City FC

12 september 2015 om 00:05
Eindhoven heeft zich stevig in de subtop van de Jupiler League genesteld na een zege op hekkensluiter Almere City FC. Invaller Jinty Caenepeel was de gevierde man, hij maakte vlak voor tijd de 3-2. “Het was onnodig spannend”, aldus trainer Mitchell van der Gaag na afloop.

Eindhoven begon beter dan Almere, maar kansen bleven lange tijd uit. Sebastiaan de Wilde was na 22 minuten nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn voorzet zeilde net langs de kruising. In de 34e minuut leverde de eerste grote kans meteen een doelpunt op.
ZIE OOK: Brabantse uitslagen Jupiler League: FC Den Bosch en FC Eindhoven winnen, RKC hard onderuit
Roald van Hout mocht van zeventien meter een vrije trap nemen na een overtreding op Van den Hurk. Van Hout krulde de bal in de verre hoek: 1-0. De voorsprong werd nog voor rust uitgebouwd. In de 40e minuut werd het 2-0. Anthony van den Hurk zette sterk door en zijn harde schot was keeper Etemadi van Almere City te machtig.
Eindhoven verspeelt voorsprong in drie minutenNa de pauze ging Almere City beter voetballen. Na een gemiste vrije trap van Waalkens scoorde Sven Braken in de 53e minuut namens Almere alsnog de aansluitingstreffer. Luttele seconden daarvoor had Thomas Horsten overigens een joekel van een kans op 3-0. Maar hij schoof de bal alleen voor keeper Etemadi naast de paal.
Die misser liet zich nog meer voelen toen Braken drie minuten na de 2-1 ook nog de 2-2 binnenschoot. Zo kantelde de wedstrijd volledig. Eindhoven raakte in die fase ook nog aanvoerder Chiro N’Toko kwijt. Hij raakte geblesseerd toen hij de eerste goal van Braken probeerde te voorkomen.
Invaller Caenepeel held van EindhovenEindhoven liet het er niet bij zitten en ging meteen voor de 3-2. Van Hout was daar in de 61e minuut dichtbij met een vlammend schot van afstand. In de 76e minuut was invaller Anil Ko

ç er dichtbij, maar zijn pegel van afstand spatte op de lat uiteen.
Toen een overwinning er eigenlijk al niet meer in leek te zitten en Milan Massop hinkend over het veld liep omdat de wissels van Van der Gaag al waren opgebruikt, maakte Eindhoven toch 3-2. Een andere invaller, Jinty Caenepeel, scoorde de verlossende treffer vijf minuten voor tijd. Het was het eerste competitiedoelpunt van de van AA Gent overgekomen aanvaller.
‘Tevreden met de manier waarop we onze rug gerecht hebben’Jinty Caenepeel wilde na afloop niet voor de microfoon reageren. Volgens de club omdat hij ‘te onzeker is’. Trainer Mitchell van der Gaag was tevreden met de drie punten: "Maar het was moeilijk te accepteren geweest als we de zege daadwerkelijk weg hadden gegeven. We hebben het onnodig spannend gemaakt. Maar met de eerste helft ben ik tevreden en ook met de manier waarop we onze rug gerecht hebben en de wedstrijd uiteindelijk wisten te winnen.”