PSV-voetbalsters winnen topper tegen FC Twente: 'Echt heel mooi'

12 september 2015 om 00:46 • Aangepast 21 november 2020 om 16:04
nl
De voetbalsters van PSV hebben de topper tegen FC Twente, de nummer twee uit de BeNe League van vorig seizoen, vrijdag gewonnen. Het duel in Eindhoven eindigde in 2-1.
Profielfoto van
Geschreven door

De PSV-doelpunten kwamen allebei op naam van Nadia Coolen. "De eerste viel in de vijftiende minuut en ontstond na een hele mooie actie van Vanity Lewerissa. Ik maakte een loopactie, kreeg de bal van haar en die hoefde ik maar binnen te tikken. De 2-0 viel vlak voor rust, weer uit een mooie actie van Vanity. Die trok twee spelers naar zich toe en kon de bal nog net naar mij doortikken en ik kon in de korte hoek binnenschieten."

Wachten op privacy instellingen...

De tegengoal kwam op naam van Lucie Akkermans, die de bal in de tweede helft in haar eigen doel schoot. "Heel ongelukkig", beaamt Coolen. "We hadden de wedstrijd redelijk onder controle,maar na die 2-1 werd het de laatste minuten nog spannend. Terwijl dat eigenlijk niet nodig was."

Wachten op privacy instellingen...

PSV is koploper in de eredivisie voor vrouwen met 12 punten uit 4 wedstrijden. Ajax staat tweede met 7 punten uit 3 wedstrijden. De Amsterdamse ploeg heeft wel een duel minder gespeeld. De afgelopen seizoenen lukte het PSV niet om mee te strijden om de landstitel in de BeNe League. Toch benadrukt Coolen dat de zege op Twente niet betekent dat PSV dit seizoen wel kan meestrijden om het kampioenschap. "Er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen... Voor nu is dit echt heel mooi, maar we moeten dit doortrekken."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.