'Vuilspuien is begonnen', Ton Linssen opent aanval na breuk met coalitie Bergen op Zoom - Omroep Brabant

'Vuilspuien is begonnen', Ton Linssen opent aanval na breuk met coalitie Bergen op Zoom

12 september 2015 om 17:38
nl
Wethouder Ton Linssen heeft de aanval geopend op zijn collega-wethouders die vrijdag het vertrouwen in hem opzegden. “Het politiek vuilspuien is begonnen”, zo laat Linssen weten in een reactie die hij zaterdag op zijn Facebookpagina plaatste. Vrijdag wilde hij niet reageren tegenover Omroep Brabant.
Geschreven door

Het college in Bergen op Zoom zegde vrijdag na spoedoverleg het vertrouwen op in Linssen. Daarop stapte Linssen met zijn partij Lijst Linssen per direct uit de coalitie. De partij kon zich niet meer vinden in de inhoudelijke koers die gevaren wordt door de partijen GBWP, VVD en D66.
'Tot de grond toe afgebrand'De wethouders nemen het Linssen kwalijk dat hij voor de zoveelste keer ambtenaren publiekelijk had geschoffeerd. Linssen wilde na het nieuws niet publiekelijk reageren, maar laat zaterdag in een Facebookbericht weten dat hij zich heeft verbaasd om het besluit van zijn collega-wethouders.
Hij schrijft letterlijk: “Vreemd is wel, dat je niet mag klagen over enkele topambtenaren (verklaring Lijst Linssen is niet op personen gericht) maar wel door je collega's en topambtenaren (daar gaat het om!) tot de grond toe wordt afgebrand."
ZIE OOK: College Bergen op Zoom zegt vertrouwen op in wethouder Ton Linssen
Onwerkbare situatieVolgens het college is er na een nieuwe reeks incidenten ‘een onwerkbare situatie' ontstaan tussen Linssen, de overige collegeleden en de ambtelijke organisatie. "Het wantrouwen groeide en dat kan niet de bedoeling zijn”, aldus wethouder Arjan van der Weegen.
“Verlamming van de organisatie moeten we natuurlijk te allen tijde voorkomen. Bovendien moeten wij als bestuur op een verantwoorde manier met elkaar de gemeente kunnen besturen. Nu blijkt dat dat niet meer mogelijk is."
ZIE OOK: Lijst Linssen stapt uit coalitie Bergen op Zoom: ‘We herkennen ons niet meer in het beleid'
'Altijd zichzelf gebleven'Linssen, een van de langstzittende wethouders van Brabant, vindt dat hij oneerlijk is behandeld, zo laat hij doorschemeren op Facebook. “Vijfentwintig jaar dienstbaar voor je gemeente, waarvan ruim elf jaar wethouder. Ton Linssen is niet veranderd, altijd puur zichzelf gebleven.”
"En als ik de krant van 12 september lees: 'Uitgespuugd', 'cultuur van angst' en 'uit de houdgreep van Ton', dan zegt toch wat over de anderen? Ik heb nooit geweten dat ik zo machtig was. Waar was de rest?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.