'A Single Life' in de race voor Europese animatiefilmprijs Cartoon d'Or

12 september 2015 om 18:27
nl
De Brabantse makers van de korte animatiefilm 'A Single Life', die was genomineerd voor een Oscar, maken opnieuw kans op een prestigieuze filmprijs. Het talentvolle animatiecollectief Oprins, Roggeveen en Blaauw is in de race voor de Cartoon d'Or, de bekendste Europese prijs voor korte animatiefilms.
Geschreven door

Dat heeft het Holland Animation Film Festival zaterdag bekendgemaakt. Job Roggeveen uit Geldrop, Joris Oprins uit Tilburg en Marieke Blaauw kennen elkaar van de Design Academy in Eindhoven. Zij zijn nu eigenaar van een studio voor animatie, illustratie en muziek.
Flinke geldprijsEr zijn in totaal zes animatiefilms in de race voor de Cartoon d'Or. De films die meedingen worden gekozen door grote animatiefestivals in de Europese landen zelf. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.
Het drie minuten durende 'A Single Life' vertelt over een vrouw die ontdekt dat zij dankzij een mysterieuze plaat door haar eigen leven kan reizen. Dit blijkt voor- en nadelen te hebben. Wanneer het personage denkt de regie over haar levensloop over te kunnen nemen, ontstaat er een hapering met definitieve gevolgen.
De uitreiking vindt op 17 september plaats in de Franse stad Toulouse.
Oscars'Otto', de nieuwe animatiefilm van het driemanschap, is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie korte animatie. 'Otto' gaat over een kinderloze vrouw die het imaginaire vriendje van een meisje steelt. De Nederlandse première van 'Otto' vindt eind september plaats op het Nederlands Film Festival.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.