Tot wel negen jaar wachten op een sociale huurwoning in West-Brabant

12 september 2015 om 21:54
nl
Mensen die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning moeten daar in sommige plaatsen in West-Brabant tot wel negen jaar op wachten. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
Geschreven door

RTL Nieuws bekeek alle huurwoningen die tussen augustus 2014 en augustus 2015 werden verhuurd via WoningNet, de grootste aanbieder van sociale huurwoningen op internet.
In West-Brabantse plaatsen als Hank, Dussen, Nieuwendijk, Meeuwen en Genderen moeten enkele mensen jaren wachten om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.
VerblijfsvergunningPurmerend kent de langste wachttijd van alle plaatsen in Nederland: 21 jaar. In het centrum van Amsterdam en in Hoofddorp bedraagt de wachttijd zeventien jaar, in andere Amsterdamse stadsdelen varieert het van veertien tot zestien jaar.
Volgens hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer worden er te weinig nieuwe sociale huurwoningen gebouwd, terwijl de vraag toeneemt. Dat komt onder meer door een toename van het aantal asielzoekers met verblijfsvergunning en doordat er relatief weinig mensen doorstromen van huur naar koop.
Disclaimer: op de interactieve kaart van RTL Nieuws zijn alleen normale woningen weergegeven die aan iemand op de reguliere wachtlijst via WoningNet zijn verhuurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.