PSV heeft gemakkelijke avond tegen SC Cambuur, hattrick voor Luuk de Jong

13 september 2015 om 00:53
In Leeuwarden heeft PSV zaterdagavond een zeer gemakkelijke winst geboekt in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In het Cambuurstadion liep PSV over de Friezen heen en scoorde zes keer. Eindstand 0-6.

De wedstrijd was na tien minuten al beslist. In de zevende minuut gaf scheidsrechter Blom een penalty nadat Sander van de Streek hands maakte bij een uithaal van Guardado. Van de Streek kreeg rood. Luuk de Jong benutte de opgelegde kans: 0-1.
Tweede doelpunt binnen tien minutenNog geen paar minuten later, maakte De Jong meteen zijn tweede van de avond. De spits kopte raak na een voorzet van Lestienne. Met een man minder en twee doelpunten achter was het verzet van Cambuur toen al gebroken.
Na een half uur spelen kreeg de Belg nog een grote kans toen hij van de rand van het strafschopgebied naar binnen sneed en de bal met een prachtige boog op de kruising schoot. PSV kreeg kans op kans voor het Friese doel.
Hattrick Luuk de JongVlak voor rust maakte Luuk de Jong aan alle onzekerheid een einde met een zuivere hattrick. De spits schoot alert de rebound binnen na een schot op de paal van Brenet die met een razendsnelle actie zijn directe tegenstander verschalkte.
Vlak na rust was het Davy Pröpper die zijn eerste voor PSV mocht maken. De vierde voor de Eindhovenaren tegen Cambuur. De middenvelder passeerde met een diagonaal schot de Cambuurdoelman.
Twee keer LocadiaEen kwartier voor tijd is het Jürgen Locadia die ook mocht meevieren in de feestvreugde. Hij zag zijn lage vrije trap op de rand van het strafschopgebied voorbij de muur en in de verre hoek belanden.
Vlak voor tijd was het diezelfde Locadia die na een afgemeten voorzet van Arias het hoofd tegen de bal wist te zetten die achter de verslagen Cambuurdoelman viel.
'Prima avond voor PSV'"Dinsdag tegen Manchester United is het een totaal andere wedstrijd, maar dit was de ideale voorbereiding", reageerde Luuk de Jong na de wedstrijd. "Snel de wedstrijd beslist en geen schade opgelopen."
De Jong was erg blij met zijn zuivere hattrick. "Ja, het was een perfect hattrick. Eentje met links, eentje met rechts en eentje met het hoofd."
'Het kruipt lekker naar elkaar toe'Jorrit Hendrix dankte zijn basisplaats zaterdagavond aan de lichte blessure van Adam Maher. Dat realiseerde hij zich ook wel. "Het is ook geen garantie dat ik dinsdag ook speel. Ik zou heel graag mijn eerste Champions League-duel willen spelen. En dan ook nog tegen Manchester United. Het horen van de hymne van de Champions League vergroot dat verlangen nu al."
Maar ook al wacht Manchester United dinsdag, de drie punten zaterdagavond zijn op dit moment het  belangrijkst. "En dat Ajax punten laat liggen, is een bonus voor ons", aldus Luuk de Jong. "Zo kruipt alles weer lekker naar elkaar toe. Het was een prima avond voor PSV.