Noodopvang van 500 bedden voor vluchtelingen in kazerne Oirschot

12 september 2015 om 23:53
nl
De instroom van asielzoekers is nu zo groot dat het leger nodig is. Defensie gaat bedden neerzetten in een kazerne in Oirschot. De vluchtelingen komen vanaf zondagochtend naar de kazerne in Oirschot.
Geschreven door

In Oirschot zijn ze er klaar voor, zegt Majoor Edwin Pelupessy tegen RTL Nieuws. "De landmacht kan overal ter wereld worden ingezet, zo ook hier in Oirschot", aldus Pelupessy. "Als de vluchtelingen komen, dan zijn wij er klaar voor."
In de De Ruyter van Stevinckkazerne worden vijfhonderd bedden neergezet. Deze noodmaatregel is nodig omdat de instroom deze week naar verwachting rond de 2400 mensen ligt.
'Druk staat er vol op'"Twee weken lang hebben we een instroom van 1800 per week gehad en de hele zomer was dat gemiddeld tussen de 1000 en 1500 per week", zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tegen RTL Nieuws.
"Deze week staat de teller op meer dan 2400 en dat is nog zonder vandaag. Ter Apel is normaal de plek voor de overloop, maar dat zit helemaal vol. De druk staat er vol op."
Niet naar Weert, maar naar OirschotHet was eigenlijk de bedoeling dat de asielzoekers opgevangen zouden worden in een kazerne in Weert. Daar stak de gemeenteraad echter voorlopig een stokje voor in een spoedvergadering.
Als oplossing voor het probleem zijn daarom extra bedden in Zwolle geplaatst en wordt de kazerne in Oirschot ook een opvangplek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.