'Bijna niet te bevatten', Theresialyceum Tilburg geschokt door overlijden Iris van der Landen

13 september 2015 om 13:54 • Aangepast 21 november 2020 om 16:03
nl
De rector van het Tilburgse Theresialyceum, Tomas Oudejans, noemt het overlijden van de 14-jarige Iris van der Landen 'bijna niet te bevatten'. Het meisje kwam zaterdag om het leven in de Stokhasseltlaan in Tilburg. Dat bevestigt het Theresialyceum. Daar zat Van der Landen in 4-vwo.
Profielfoto van
Geschreven door

Iris was op de fiets op weg naar een vriendin toen ze door een auto werd geschept. Ze overleed aan haar verwondingen.
Veel kinderen die in de buurt aan het spelen waren, zagen het dodelijke ongeluk gebeuren. De aanrijding vond rond acht uur plaats. Van der Landen probeerde waarschijnlijk de straat over te steken bij de kruising met de Vlashoflaan. Door de klap werd het meisje tientallen meters weggeslingerd.
De bestuurder van de auto was in shock. Hij is verhoord door de politie en zijn rijbewijs is ingenomen. Het gaat om een 32-jarige man uit Capelle aan den IJssel.
School open voor saamhorigheidHet Theresialyceum ging zondagmiddag een paar uur open 'voor iedereen die behoefte had aan steun en saamhorigheid'. "Vorig jaar zat Iris in 3-vwo, dat was een hele hechte groep", vertelde Oudejans. "Het grootste gedeelte van die groep kwam zondag hier met hun ouders, samen met haar nieuwe klasgenoten. Het is in- en intriest."
Voor maandag zijn er ruimtes ingericht om iedereen op eigen wijze gelegenheid te geven stil te staan bij het overlijden van Van der Landen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.