Hans Stacey mogelijk toch naar Dakar Rally, maar niet voor Team de Rooy

13 september 2015 om 15:09 • Aangepast 21 november 2020 om 16:03
nl
Hans Stacey gaat mogelijk toch de Dakar Rally rijden. De oud-winnaar van de woestijnrally vertrekt vandaag met het VEKA-team van Peter Versluis naar Marokko om te testen in de MAN. Stacey overweegt om voor dat team in januari ook de Dakar Rally te gaan rijden.
Profielfoto van
Geschreven door

De uit Best afkomstige Stacey reed de afgelopen jaren voor Team de Rooy, de formatie van zijn neef Gerard de Rooy.
VEKA wil StaceyNa de afgelopen editie in Zuid-Amerika liet Stacey weten een jaar over te slaan omdat hij het te druk met zaken heeft. Het concurrerende VEKA-team, van Peter Versluis uit Werkendam, wil hem dolgraag inlijven voor de Dakar Rally en heeft Stacey overgehaald om komende week te gaan testen in de Sahara.

Wachten op privacy instellingen...

Afhankelijk van die test beslist Stacey of hij met dat team in januari naar Zuid-Amerika afreist, maar de kans is zeer reëel. "Het begint toch weer te kriebelen, we gaan tot en met vrijdag testen en dan neem ik daarna een beslissing. Peter Versluis wil me per se bij het team hebben. Maar dat ik naar Marokko ga met dit team om te testen, geeft me in ieder geval al veel energie."

Wachten op privacy instellingen...

Met MAN Dakar gewonnenStacey reed al eerder voor dezelfde formatie uit Werkendam, in 2007 won hij in de MAN de laatste Dakar Rally op Afrikaans grondgebied. Stacey: "Ik heb mooie jaren bij Team de Rooy gehad, dat vooropgesteld. Maar ik vind het een eer dat dit team me nu weer gevraagd heeft. Ook omdat ik het concept voor de huidige trucks mee heb bedacht en omdat ik in een MAN de rally gewonnen heb."
Stacey wil de komende week nog afwachten voordat hij een definitief besluit neemt. "Ik ga kijken hoe komende week voelt. Ook hoe ik dan met de druk om wil gaan, die leg ik mezelf dan weer op natuurlijk. Want als ik naar de Dakar Rally ga, reis ik wel af voor de winst. Dat brengt in de aanloop veel met zich mee en ik wil wel zeker weten dat ik dat wel wil."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.