Iris van der Landen (14) is derde omgekomen verkeersslachtoffer dat op Theresialyceum Tilburg zat

13 september 2015 om 15:48
nl
De 14-jarige Iris van der Landen die zaterdagavond in Tilburg overleed na een aanrijding is een leerling van het Theresialyceum in Tilburg. Ze zat in het vierde jaar van het vwo. Het is de derde keer in vier jaar dat de school te maken krijgt met een verkeersongeval waarbij een leerling om het leven komt.
Geschreven door

De school is geschokt door het overlijden van Iris van der Landen, zei Tomas Oudejans van het Theresialyceum zondag.
"Het overlijden van andere Theresia-leerlingen staat nog vers in ons geheugen maar daardoor weten we ook hoe belangrijk het is om elkaar te steunen: door steun te vragen en te geven. Onze eerste gedachten gaan nu vooral uit naar haar familie en vrienden", zo valt te lezen op de website van de school.
Anna van KeulenBijna elf maanden geleden overleed ook al een andere leerlinge van het Theresialyceum, Anna van Keulen, bij een verkeersongeluk. Zij werd aangereden door een auto op de Bredaseweg en stierf later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
Een filmpje waarop Anna piano speelt, werd na haar dood meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. De vader van Anna zette het filmpje als eerbetoon aan zijn dochter online. Het was haar grote wens om beroemd te worden. Door toedoen van social media gebeurde dit ook.
[youtube:body:https://youtu.be/AJltZEOGJPg]
Robin VerheijdenIn 2011 kwam de 15-jarige havo4-leerlinge Robin Verheijden van het Theresialyceum om het leven. Zij werd op de Kwaadeindstraat in Tilburg aangereden door een vrachtwagen die haar en een vriendin wilde inhalen. "Zij kwam ook uit Loon op Zand", realiseert rector Tomas Oudejans zich. "Het raakt iedereen verschrikkelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.