Video

Zijspancrosser Etienne Bax uit Bergeijk wordt eindelijk wereldkampioen

13 september 2015 om 17:51
nl
Etienne Bax is zondag wereldkampioen zijspancross geworden. De Bergeijkenaar won samen met zijn Letse bakkenist Kaspars Stupelis de Grand Prix van Saint Jean d' Angely in Frankrijk. Daarmee verdienden ze zoveel punten, dat ze niet meer ingehaald kunnen worden door hun concurrenten voor de titel: het duo Giraud/Mucenieks. "Het is een prachtige belevenis. Het regent hier dat het barst, maar dat mag de pret niet drukken", aldus Etienne Bax kort na de finish.
Geschreven door

Ondanks de grote belangen hield Bax zijn zenuwen goed in bedwang in Frankrijk. In de eerste manche eindigde hij als tweede met slechts een halve seconde achterstand op landgenoten Daniel Willemsen en Robbie Bax, de broer van Etienne.
Tweede mancheIn de tweede manche maakte Etienne Bax het karwei af door zelf als eerste over de finish te komen. "Ik heb niet echt lekker gereden. Dat kampioenschap speelt toch het hele weekend door je hoofd. Dan rij je toch anders rond. Het kon voor mij niet vlug genoeg afgelopen zijn. Toen begon het ook nog te regenen voorafgaand aan de tweede manche. Daar kreeg ik nog wel een beetje schrik van. Gelukkig viel het mee en hebben we er een mooie race van kunnen maken."
Het kampioenschap werd meteen groots gevierd door Bax en de 150 meegereisde fans. "Ze stonden met vlaggen en shirts aan de finish en hebben er één groot feest van gemaakt. Prachtig!"
HuldigingIn voorgaande seizoenen was het duo al een paar keer dichtbij de wereldtitel, maar door pech en blessures kwam het er maar niet van. "Eindelijk heb ik kunnen laten zien dat ik een ware kampioen ben", aldus Bax. Team Bax wordt morgen om 19.00 uur gehuldigd op de markt in Bergeijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.