Video

Swim to fight Cancer Den Bosch opnieuw een spetterend succes

13 september 2015 om 18:49
nl
Zwemmen voor het goede doel. In Den Bosch werd zondag de tweede editie van Swim to fight Cancer gehouden. Met de zwemtocht wordt geld ingezameld voor kankeronderzoek.
Geschreven door

Meer dan zevenhonderd deelnemers deden mee aan de tweede editie van Swim to Fight Cancer. Voor voormalig hockeycoach Marc Lammers was het zijn eerste keer als voorzitter van de organisatie. "De waterkwaliteit is goed, maar het water is wel een halve graad kouder dan vorig jaar."
Brrr, koudOmdat in Den Bosch het dragen van een wetsuit voor de deelnemers verplicht is, werden er geen problemen verwacht.
In Amsterdam bij de Amsterdam City Swim ging het vorige week goed mis. Door onderkoeling moesten toen tientallen zwemmers uit het water worden gehaald.
Olympisch kampioen Met startnummer 001 nam ook olympisch kampioen Maarten van der Weijden een duik in het donkere Bossche water.
De boomlange atleet is het boegbeeld van de Swim to fight Cancer-zwemtochten, die op steeds meer plekken in het land worden gehouden.
Volgend jaarDe organisatie heeft besloten om volgend jaar geen derde editie van de zwemtocht te houden. Dat doet ze, om niet jaar in jaar uit bij dezelfde sponsoren op de stoep te staan.
Door het evenement eens in de twee jaar te gaan houden blijft de zwemtocht ook aantrekkelijker voor deelnemers en sponsoren. De volgende Swim to fight Cancer staat ingepland voor 2017.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.