Trainer Maaskant vraagt tijd na gelijkspel (1-1) tegen MVV: 'Oppassen dat NAC geen zeurclub wordt'

13 september 2015 om 22:10 • Aangepast 21 november 2020 om 16:03
nl
NAC heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen MVV gelijkgespeeld. In Maastricht werd het 1-1. Voor MVV scoorde Croux in de eerste helft, voor NAC Naah in de tweede.
Profielfoto van
Geschreven door

Het eerste wapenfeit in stadion De Geusselt was voor NAC. Kevin Brands haalde in de vierde minuut vanaf een meter of achttien uit, maar raakte de paal.
Weinig vuurwerkVeel vuurwerk leverde de eerste helft verder niet echt op. Pieter Nys kopte de bal nog wel net over het doel van NAC-keeper Ten Rouwelaar en ook Divine Naah was dicht bij een treffer. De middenvelder van de Bredase ploeg faalde oog in oog met doelman Coppens.

Wachten op privacy instellingen...

Gepruts van NAC In de 46e minuut is het dan onverwacht raak. Een vrije trap wordt door NAC-verdediger Dingsdag zomaar in de voeten van de tegenstander gespeeld. De counter van MVV die volgt, wordt uiteindelijk eenvoudig door Jordy Croux binnen getikt, 1-0.
"Er waren nog twee minuten te gaan en ik zie Naah vrij staan", zegt Michael Dingsdag. "Ik wil hem inspelen, maar het was een metertje te ver voor hem. Het was superslecht ingespeeld, er komt een counter en die bal ligt erin. Ik baal nog steeds."
DrukNa rust is het spel van NAC zeker niet goed, maar de ploeg zette wel meer druk. Ondanks het 'foutenfestival' krijgt de ploeg toch een aantal aardige mogelijkheden. In de 69e minuut weet NAC dan het net toch te vinden, Divine Naah scoort op aangeven van Sjoerd Ars de 1-1.
'Geen zeurclub worden'De Bredase ploeg is vervolgens niet bij machte om door te drukken en verliest door het gelijkspel de aansluiting met de top in de Jupiler League. NAC staat na zes wedstrijden op een teleurstellende tiende plek en hoewel de fans niet om zijn kop schreeuwen, is er kritiek op trainer Maaskant.
"Wij zitten met deze ploeg in een proces, we zijn vandaag voor de eerste keer nagenoeg bij elkaar", zegt Robert Maaskant. "Het elftal gaat zich nu vormen naar hetgeen ik voor ogen heb. Maar als men wil dat ik daarom wegga, vind ik het ook goed. Dan moeten andere mensen het maar doen. Ik vind dat we op moeten passen dat NAC niet een zeurclub wordt. Maar dat het een club wordt die, na een hele moeilijke degradatie, een selectie heeft samengesteld die er volle bak voor wil knokken en ervoor wil gaan."
Begrip en tijdMaaskant vraagt eigenlijk om wat meer begrip en tijd van fans en club. "Vandaag heeft ook weer iedereen keihard arbeid geleverd om tot resultaat te komen. Maar dat is niet zo makkelijk als iedereen denkt. Volendam heeft nu de wind in de zeilen en het gaat hartstikke goed daar. En wij hebben te weinig gewonnen, ja. Ik ben hard bezig om dat op te lossen. Als daar kritiek op is, er wordt gezegd dat dit en dat niet goed is, doe ik niet moeilijk over. Ik geef samen met mijn staf en spelers honderd procent. Uiteindelijk, na achtendertig wedstrijden, staan we op de positie waar we moeten staan. En we spelen voor promotie", aldus Robert Maaskant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.