Gelukkig kom ik uit Brabant! Rapportcijfer 7,3 is hoger dan gemiddeld

14 september 2015 om 11:28
nl
Wie zich sterk Brabander voelt, is gelukkig. Dat valt te concluderen uit onderzoek van het PON dat in opdracht van Brabant Kennis van de Provincie de Brabander ondervraagd heeft.
Geschreven door

"En wat maakt de Brabander nou tot Brabander? Dat zijn de stereotypen, in volgorde van belangrijkheid, van gemoedelijk, Bourgondisch en gezellig", aldus onderzoeker Koen Vinckx van kennisinstituut PON.  
Maar gevraagd naar wat de Brabander voor hem of haar persoonlijk belangrijk vindt om gelukkig te zijn, komen ook factoren als gezondheid, sociale contacten en binding met de omgeving op het lijstje voor.  
Brabander beoordeelt geluk met 7,3"En daarmee kun je eigenlijk zeggen dat de Brabander niet veel verschilt van anderen. In maart bleek uit onderzoek dat de Europeaan zijn geluk beoordeelt met 7,1. Uit dit onderzoek onder meer dan duizend provinciegenoten blijkt dat wij het geluk een 7,3 geven."
Het onderzoek Geluk Met Een Zachte G wordt nog verder uitgewerkt. Bijvoorbeeld in de tegenstellingen tussen jong en oud, arm en rijk, stad en platteland.
Niet alleen economische cijfers belangrijk "Deze cijfers zijn ook belangrijk naast de harde economisch-financiële cijfers, op basis waarvan nu de meeste besluiten genomen worden. Met dit soort geluksonderzoek krijg je op een andere manier te zien of we als samenleving voor- of achteruitgaan", aldus onderzoeker Vinckx.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.