'Behoorlijk gesloopt', Koen de Kort moe maar voldaan na Vuelta

14 september 2015 om 11:44
nl
Het was een enorme domper voor Team Giant-Alpecin: Tom Dumoulin die de leiderstrui kwijtraakte in de voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje. Desondanks kijkt ploeggenoot Koen de Kort uit Sint-Michielsgestel tevreden terug op de afgelopen drie weken.
Geschreven door

"Voor mij persoonlijk is het een goede Vuelta geweest. Met de ploeg hebben we weer een stap gemaakt in onze ontwikkeling. We hebben lang meegedaan om de eindoverwinning en daarnaast ook nog drie etappes gewonnen. Ik denk dat we niet anders dan heel tevreden kunnen zijn", vertelt De Kort.  
"Het was heel mooi om deel uit te maken van deze ploeg. We waren met een sprintersploeg naar de Vuelta gekomen om John Degenkolb te ondersteunen in de sprint. Uiteindelijk rijden we dus met een sprinttrein voor een klassement. Dat hebben we naar behoren gedaan volgens mij."
Toch waren de afgelopen drie weken zwaar voor De Kort. "Ik was de piloot van Tom Dumoulin in de bergritten en de piloot van John Degenkolb in de sprintritten. Dat is fysiek lastig, maar vooral mentaal heel zwaar. Je moet elke dag heel geconcentreerd rijden. Ik ben behoorlijk gesloopt nu."
DomperPloeggenoot Tom Dumoulin bracht het hele land in vervoering de afgelopen week. Voor het eerst in jaren zou een Nederlander weer eens een grote ronde winnen. Maar in de voorlaatste etappe bleek de Italiaan Aru toch net iets sterker dan de tijdrijder uit Maastricht.
De Kort: "Dat was heel vervelend. Voor de etappe gaf Tom al aan dat hij zich niet goed voelde. Tijdens de etappe hoorde ik op een gegeven moment dat Tom gelost was door Aru. Toen kreeg ik het wel even zwaar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op dat moment zoiets had van ik ga nu liever naar huis dan dat ik morgen nog een etappe rijd."
Etappeoverwinning Gelukkig voor De Kort en zijn teamgenoten werd de laatste etappe naar Madrid nog wel gewonnen door hun sprinter John Degenkolb. "Dat verzacht de pijn absoluut. We realiseerden ons zaterdagavond al dat we iets moois neergezet hebben en dat we juist trots moeten zijn met wat we hebben bereikt dan dat we teleurgesteld moeten zijn met het verliezen van het klassement. We wilden er in de laatste etappe nog alles aan doen om een overwinning te halen met de ploeg. Dat is gelukt en daarom gaan we nu met een heel fijn gevoel de Vuelta uit."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.