Video

Ex-verdachte van aanslag Waalre eist 18.000 euro schadevergoeding: 'Extreme omstandigheden'

14 september 2015 om 12:17
nl
Een 51-jarige man uit Eindhoven die twee jaar lang werd verdacht van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre eist een schadevergoeding van bijna 18.000 euro van het Rijk. Dit heeft zijn advocaat Peter van de Laar maandagochtend bevestigd. De verdachte zat ruim een maand vast. Ook een 39-jarige man uit Sint-Michielsgestel gaat een schadevergoeding eisen. Dat meldt zijn advocaat Mark Nillisen.
Geschreven door

Eind juni stopte justitie het onderzoek naar de aanslag. Justitie maakte toen bekend dat de Eindhovenaar en twee andere verdachten, een 39-jarige man uit Sint-Michielsgestel en een 40-jarige Eindhovenaar, niet zouden worden vervolgd.
Het gemeentehuis in Waalre ging in de zomer van 2012 in vlammen op nadat twee auto's naar binnen waren gereden.
Vijf verdachten opgepaktIn totaal werden vijf verdachten voor de aanslag opgepakt. Drie mannen, onder wie de 51-jarige Eindhovenaar, werden lange tijd gezien als hoofdverdachten. De Eindhovenaar zat ruim een maand vast.  
Verdachten die onterecht vastzitten, hebben volgens Van de Laar recht op een standaardvergoeding van 105 euro per dag. De advocaat gaat nu voor het vijfvoudige wegens 'extreme omstandigheden'. Ook advocaat Mark Nillesen van de 39-jarige inwoner van Sint-Michielsgestel gaat meer eisen dan deze standaardvergoeding. Maar hij is nog in overleg over de factor, zegt hij. Zijn cliënt zat ongeveer twee maanden in voorarrest.
'Reputatieschade'"Mijn cliënt heeft meer dan een maand in beperking gezeten, hij mag dan geen bezoek ontvangen. De zaak heeft veel publiciteit gekregen en mijn cliënt heeft daar reputatieschade van", legt Van de Laar uit.
Justitie had ook een 40-jarige man uit Eindhoven in het vizier als hoofdverdachte. Deze man zit nu vast voor een juwelenroof op het paardensportevenement Indoor Brabant.
Van de Laar verwacht binnen twee tot drie maanden duidelijkheid over zijn verzoek. De rechtbank zal hierover moeten beslissen.
Alle berichtgeving over de aanslag in Waalre is terug te lezen op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.