'Uitgespuugde' wethouder Ton Linssen wilde zoon naar voren schuiven in Bergen op Zoom

14 september 2015 om 12:25
nl
Ex-wethouder Ton Linssen van Bergen op Zoom wilde zijn zoon Johan wethouder maken. Op die manier kon Lijst Linssen in de coalitie blijven. De door collega's 'uitgespuugde' wethouder Ton Linssen besprak die optie vorige week maandag met wethouder Arjan van der Weegen (GBWP). Dat blijkt uit een reconstructie van BN DeStem van de crisis in de coalitie in Bergen op Zoom.
Geschreven door

Ton Linssen wist dat hij iets moest doen vanwege de aanhoudende kritiek op zijn functioneren als wethouder. Vandaar het plan zijn zoon naar voren te schuiven.
Zoon Johan in Zuid-AfrikaMaar deze optie had een kanttekening. Johan Linssen, tot eind vorig jaar fractievoorzitter van Lijst Linssen, heeft een baan bij organisatieadviesbureau Berenschot in Zuid-Afrika en zou pas in januari terug naar Nederland komen.
Na het gesprek maandag tussen Van der Weegen en Ton Linssen was er dinsdag een fikse clash tijdens het wekelijkse overleg van het college van burgemeester en wethouders.
Kritiek op ambtenarenTon Linssen spuide weer flink kritiek op ambtenaren. Dat had Linssen de vrijdag ervoor ook al gedaan. Dinsdag eiste hij dat de ambtelijke top het veld moest ruimen, omdat die volgens hem zijn werk niet goed deed. Toen knapte er iets bij de wethouders.
Nadat Van der Weegen vrijdagmiddag het vertrouwen in Ton Linssen opzegde, veegde die zelf de kansen voor zijn zoon van tafel. Lijst Linssen liet als antwoord op Van der Weegen weten per direct uit de coalitie te stappen.
Junior vervroegd terugJohan Linssen is zondag vervroegd teruggekomen uit Zuid-Afrika voor overleg over de situatie en een weerwoord van Lijst Linssen. Dat komt deze week, aldus BN DeStem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.