Video

Doorweekt in een tentje? Bredase Rait Nesseem heeft het graag over voor zijn vluchtelingenactie

14 september 2015 om 21:06
nl
Als je maandagmiddag op de Grote Markt in Breda loopt, kun je niet om Rait Nesseem heen. De Bredanaar vraagt aandacht voor het vluchtelingenprobleem en zal een week in een tentje bivakkeren in het hart van de stad.
Geschreven door

Nesseem: "Ik wil op deze manier aandacht vragen voor het vluchtelingenprobleem. De hele week leef ik op smoothies en water."
DoorweektOp de eerste dag van Rait's actie kwam het bij vlagen met bakken uit de lucht. Ondanks zijn doorweekte sokken, slaapzak en schoenen is hij vast van plan om de hele week te blijven. "Wat de vluchtelingen moeten doormaken, is veel erger dan dit", aldus Nesseem.
De Bredanaar krijgt wisselende reacties van het publiek maar veruit de meeste zijn positief. "Geweldig dat iemand dit doet. Dit laat zien hoe vluchtelingen leven", zegt een mevrouw die vervolgens wat euro's in de collectebus stopt. De opbrengst is bestemd voor het Rode Kruis.  
Elders slapenDe Bredanaar, ook bekend als 'de achteruitloper van de stad', zegt toestemming te hebben van de gemeente voor zijn actie. Slapen doet hij overigens niet in de binnenstad omdat dat is verboden. Daarvoor in de plaats heeft hij een plekje gekregen bij iemand op een privéterrein waar hij zijn tentje mag zetten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.