Video

Rode Kruis deelt kleding uit in azc Gilze

14 september 2015 om 12:57
nl
Het Rode Kruis heeft maandagmorgen in het azc in Gilze kleding uitgedeeld aan asielzoekers. Die kleding is ingezameld via de Welkom Winkel in Tilburg.
Geschreven door

Bij Welkom Winkel van het Rode Kruis kunnen mensen spullen brengen die gebruikt worden om de vluchtelingen te steunen. En dat gebeurt volop.
Honderd pakkettenEr werden vanochtend zo'n honderd kledingpakketten uitgedeeld. Er zijn aparte pakketten voor mannen, vrouwen en kinderen. Robert Ploeg van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA): "Het wordt wat frisser, het regent. Als je net in Nederland bent dan is het fijn als je een extra setje kleding hebt."
De asielzoekers waren blij met de kleren. Een van de mannen bekijkt tevreden het pakket. "Er zit een spijkerbroek in en een jas. Dat is fijn want het is hier mooi maar heel koud!" Een andere man legt uit: "We zijn heel snel uit ons land vertrokken en hebben hier bijna niets."  
Nog meer uitdelen Het COA heeft de coördinatie van acties voor vluchtelingen aan het Rode Kruis uitbesteed. Bij de Welkom Winkel worden spullen ingezameld en gesorteerd. Ze kunnen ze nog steeds spullen gebruiken. Vooral kinderkleding in de grotere maten en kleren voor mannen in kleine maatjes. En vrijwilligers om al die spullen uit te zoeken.  
Woensdag en vrijdag worden er in het asielzoekerscentrum in Gilze nog meer pakketten met kleding uitgedeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.